Internetix
Otavankatu 7, 50100 Mikkeli
Henkilökunta E-mail
etu.sukunimi@internetix.fi
palvelut@internetix.fi


FRONTIX, verkkojulkaisuohjelma


Frontix on Internetixin helppo verkkojulkaisuohjelma, joka on tarkoitettu yhdistysten, seurojen, yksityishenkilöiden sekä pienten yritysten www-sivujen julkaisuun internetverkossa. Internetix on Mikkelin kaupungin Otavan Opiston erillisyksikkö, joka on vuodesta 1996 asti kehittänyt internetverkossa toimivia ohjelmia ja palveluja.


Asiakkalle luodaan valmis www-sivusto


Frontixin avulla myyjä toteuttaa asiakkaalle valmiin www-sivuston haluttuun osoitteeseen, esimerkiksi www.harrasteseura.fi. Asiakas saa tällöin valmiiksi rakennetun sivuston, jonka sivun ulkoasu on hänen valitsemansa sivupohjan mukainen (kolme eri vaihtoehtoa). Sivustolle saadaan yksilöllinen ulkoasu muuttamalla sivupohjasta navigoinnin paikkaa, värejä, kuvia tai logoa.

Käyttöönottovaiheessa sivustoon syötetään asiakkaan toimittama sisältö. Mikäli asiakas haluaa itse päivittää www-sivustonsa, tämä onnistuu helposti ilman erityisosaamista. Kaikki www-sivuston toteuttamiseen tai muokkaukseen liittyvät toimenpiteet tapahtuvat ohjelman erillisellä hallinnointipuolella omassa www-osoitteessa. Tänne kirjaudutaan käyttäjätunnuksilla. Sisältöeditorin kautta, joka vastaa yksinkertaista tekstinkäsittelyohjelmaa, toteutetaan tekstin syöttäminen ja muokkaus, kuvien lisääminen tai linkkien tekeminen. Tietenkin päivityspalvelu voidaan tilata myös Internetixiltä, jolloin asiakas toimittaa vain tiedot halutuista muutoksista myyjälle, tällöin asiakkaalle riittää peruspaketti.

Kaksi vaihtoehtoa

  • Peruspaketin valinnut asiakas tilaa päivitykset myyjältä, mutta hallinnointipalvelu on myöhemmin helppo lisätä asiakkaan käyttöön.
  • Päivityspaketin valinnut asiakas pääsee itse hallinnoimaan sivustoaan ja näin ollen päivittämään sisältöä ilman html-koodin osaamista.

Molempiin palveluihin voidaan myöhemmin lisätä muitakin lisäpalveluja, esimerkiksi keskustelualue tai erilaisia kyselyjä kuten palautelomakkeet jne.